Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, cunoscuți actori și părinți devotați, au un fiu în vârstă de 7 ani, Kadri, care este supradotat. Cei trei copii ai lor, Sofia (16 ani), Kadri și Roxana (10 ani), sunt educați acasă prin homeschooling.
Dana Nălbaru a dezvăluit că fiul său Kadri manifestă o sete de cunoaștere remarcabilă, care depășește nivelul obișnuit pentru vârsta sa. Pentru a-l susține în dezvoltarea sa intelectuală, artista caută un profesor de fizică și chimie specializat, care să îl îndrume și să îl sprijine în învățare.
Deși fiecare copil are nevoile sale specifice, Dana Nălbaru acordă atenție deosebită necesităților individuale ale fiecărui copil și se implică activ în educația lor. Pentru Kadri, care a demonstrat aptitudini și abilități remarcabile încă de la o vârstă fragedă, căutarea unui meditator în fizică și chimie este un pas important pentru a-i asigura dezvoltarea optimă și satisfacerea curiozității sale intelectuale.
Dana Nălbaru, adepta homeschoolingului
Părinții, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, sunt susținători ai homeschoolingului și au ales această formă de învățare pentru a oferi copiilor lor o educație personalizată și adaptată nevoilor și ritmului lor de învățare.
„Kadri, 7 ani jumate, caută profesor de chimie și/sau fizică pentru meditații practice. Rog mesaje în privat. Mulțumesc”, a scris Dana Nălbaru pe Instagram.
Dana Nălbaru, dedicată în totalitate rolului de mamă, a luat decizia să renunțe la cariera sa pentru a se concentra pe creșterea și educația copiilor ei. Având în vedere că considera că sistemul de învățământ din România nu le oferă copiilor ceea ce au nevoie, a optat să îi retragă de la școală și să îi educe acasă, prin homeschooling.
Această schimbare în modul de educație a avut un impact pozitiv asupra evoluției copiilor, în special a lui Kadri. Zi de zi, Dana Nălbaru a fost surprinsă de abilitățile și progresul remarcabil al fiului său, care a dezvoltat competențe și cunoștințe de la o vârstă fragedă.
„La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șașe ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită.
Toți cei trei copii ai lor fac homeschooling
Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.
Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, mai povestea Dana Nălbaru în urmă cu ceva timp.
Dana Nălbaru, criticată pentru decizia de a-și retrage copiii de la școală
Artista și-a justificat alegerea printr-o confesiune publică la acel moment, considerând că acasă copiii își pot lărgi orizonturile într-un mod personalizat. Potrivit pentru aptitudinile fiecăruia și fără constrângeri de niciun fel.
„Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.
Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el. Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună. Dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”