După ani de zile în care a fost târâtă prin tribunale, fosta soție a miliardarului Irinel Columbeanu, Monica Gabor, a reușit să-și dovedească nevinovăția în fața instanței. Astfel, în dosarul în care era acuzată că ar fi folosit banii firmei în interes personal, Monica a ieșit victorioasă.
Acuzată că a băgat firma Monica Columbeanu SRL în faliment și că a acumulat datorii de 300.000 de lei la stat, Moni a fost declarată nevinovată. Fosta doamnă Columbeanu deținea 99% din societate, în timp ce Irinel deținea doar 1%. Totuși, gurile rele spuneau că cei doi ar fi folosit firma pentru a-și face nunta “pe firmă”.
În condițiile în care pensionarii sunt executați pe loc de ANAF, Monica Gabor pare să fie mai presus de lege. În final, conform unei hotărâri judecătorești, Monica nu a folosit banii firmei în scop personal, așa că nu va fi trasă la răspundere.
Monica Columbeanu a scăpat de proces!
„Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul procedurilor de insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a civilă”, este decizia instanței, în dosarul în care un cabinet de insolvență a solicitat tragerea la răspundere a administratorilor, pentru încălcarea prevederilor art. 169 din Legea 85/2014.
Conform articolului respectiv, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul poate dispune ca o parte sau toate datoriile firmei să fie suportate de membrii organelor de conducere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, dacă se constată că au comis una dintre următoarele fapte: au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice; au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți; au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea; (…) orice altă faptă săvârșită cu intenție, care a contribuit la starea de insolvență a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.
Firma și-a declarat falimentul după ce Fiscul a dat-o în judecată, pentru a recupera banii datorați. „Dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC MONICA COLUMBEANU MEDIA SRL. Constată că debitorul este dizolvat anterior formulării cererii introductive. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar”, au decis magistrații.