Serurile organice sunt extrem de eficiente. Cireașa de pe tort din cadrul rutinei de îngrijire, un ser aplicat înainte sau amestecat direct cu crema hidratantă pentru un efect sporit, este aliatul tău de preț pentru o piele sănătoasă. Dacă este organic, și mai bine. Concentrat în numeroși activi benefici, permite remedierea oricărei probleme cu tenul: deshidratare, imperfecțiuni care pot lăsa urme, roșeață, un ten tern, riduri, etc. În cele ce urmează îți spunem cum serurile organice îți pot schimba rutina de îngrijire a pielii.
Care este diferența dintre un ser și o cremă hidratantă?
Spre deosebire de o cremă hidratantă, al cărei scop este acela de a crea o barieră protectoare la suprafața pielii pentru a reține apa și pentru a o proteja de agresiunile exterioare, un ser organic este un concentrat de activi al cărui scop este acela de a intra în piele în profunzime. Crema hidratantă este făcută să ne protejeze pielea în timp ce serul intră profund în piele și are misiuni precise: deshidratare, roșeață, ten tern, lipsit de strălucire, riduri instalate, pete pigmentare. Pe piață există o gamă variată de seruri organice, dacă ești și tu interesată de unul, încearcă aici. Atenție însă, crema hidratantă nu poate înlocui serul, reciproca fiind valabilă. Un ser are menirea de a spori efectele îngrijirilor zilnice datorită ingredientelor active.
De ce să folosești un ser organic în rutina ta de îngrijire?
Dacă îți dorești rezultate vizibile, este esențial să folosești serul zilnic. Cel mai important ser care nu trebuie să lipsească din baia ta? Serul hidratant, bineînțeles. Indiferent de vârstă sau de tipul de piele, se întâmplă ca epiderma să fie deshidratată (apariția unor riduri mici pe frunte și la nivelul conturului ochilor). În acest caz nu trebuie să eziți să integrezi un ser hidratant în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Dacă pe tenul tău au început să își facă apariția primele semne de îmbătrânire, poți combina folosirea unui ser hidratant (de aplicat în fiecare dimineață spre exemplu) cu un ser anti-rid, de aplicat seara. Cel mai adesea, un ser conține acid hialuronic și îi oferă pielii tot ce are nevoie, stimulează producția de elastină și de colagen.
Pentru o aplicare eficientă a serului organic, regula este extrem de simplă. Dimineața și seara, este de ajuns să încălzești puțin ser organic în palme după care să îl aplici pe pielea curată (este și mai bine dacă pielea este ușor umedă deoarece, la fel ca un burete, pielea va asimila cu mai mare ușurință activii din serul organic). Astfel, poți folosi și o loțiune în prealabil. Efectuează mișcări delicate din centrul feței spre exterior și masează până când serul intră bine în piele. Nu uita de gât și de decolteu, două zone adesea uitate și unde pielea este adesea mai fină, chiar dacă este destul de expusă.