Se spune că masa de Paști trebuie să fie extrem de bogată. Așa gândește și Monica Tatoiu, care are lucruri ce nu lispsesc niciodată de pe masa tradițională.
Ce mănâncă Monica Tatoiu de Paște. La așa ceva nu vă așteptați
A avut unul dintre cele mai frumoase concedii, în Panama dar așteaptă să se întoarcă să înceapă pentru Paște. „Am plecat în Panama dintr-un impuls generat de frustrare.Trebuia să plec la scufundări în Egipt, luni dimineață, pe 12. Când am văzut că pachetul conținea 1500 de euro pentru avion charter, cu ora de plecare modificată în avans cu 8 ore m-am enervat. Mi-am spus că asta-i o porcărie pentru disperați.
Am intrat pe site-ul KLM și mi-am luat 2 locuri cu 1250 euro până în Panama, singura destinație deschisă în Caraibe, fără carantină la întoarcere. Am plecat tot luni, pe 12 aprilie, cu întoarcere pe 29 aprilie. (…) Plec de aici în Miercurea Mare și ajung acasă pe 29 aprilie, în Joia Mare. Nu știu dacă ne lasă la Denii că ăștia emancipații cred că Paștele se reduce la mers sâmbăta după lumina care să nu deranjeze planeta și apoi ciocnit ouăle cu vin din belșug.
Seara de vineri și toată Sâmbăta Mare cu orele ei de liniște și cumpănire, de alegere a drumului cel spre lumină sunt hrană pentru suflet. Nu le poți simți decât pe pământul unde ai fost botezat în credința strămoșilor tăi. Anul trecut, exilată în Reunion a fost trist și pustiu în Săptămâna Mare”, a declarat vedeta pentru ciao.ro.
Șampaie, parfait de cafea și cozonaco de la Oradea
Cât privește meniul de Paște, femeia de afaceri spune că nu vor lipsi niciodată cozonacii de la Oradea, ouăle roșii, iar lumina sfântă va fi luată de la Mănăstirea Stavropoleos. Am comandat cozonacii la Oradea, pentru că joi când se vopsesc ouăle o să fiu în avion, o să le pregătesc cu familia sâmbătă. Așa-i obiceiul. Am primit un miel din Teleorman care o să fie pregătit și împărțit cu prietena mea, tanti Hăinuța.
Un pic de stufat pentru Victor, puțină ciorbă, o bucată de friptură, nu mult, Neapărat șampania mea iubită, vin roșu de Gârboiu, parfait de cafea și frișcă și multă pace privind grădina și mușcatele din Giurgiu, pe care un fost elev de la Sava le aduce înainte de Florii. Înfloresc până de Sf.Niculae. Prea multă mâncare strică. Era cremeșul mamei dar acum e istorie.
Nimeni nu a mai reușit să-l facă cu toată rețeta și trainingul. Pentru că în prăjiturile minunate ingredientul numit har nu se găsește la supermarket. Cine a mâncat cremeșul Dicăi, știe ce spun. (…) De pe masa de Paște nu lipsește niciodată cozonacul de la Oradea și ouăle, toate roșii, și lumina adusă de la mănăstirea Stavropoleus. (…)
Ce fac cu plăcere este piureul de cartofi făcut cu unt și lapte și trufe. Și salata de castraveți cu zahăr rețeta din Banat, ca să îmi aducă aminte de Paștele cu mama și tata. A doua zi de Paști, încerc cu succes relativ șnițele de miel „dinstuite” 1 ora cu sote de mazăre cu zahăr, tot ca la Timișoara”, a declarat Monica Tatoiu.