Astăzi, Cristian Cioacă a fost pus în libertate din penitenciar, după ce cererea sa de eliberare condiționată a fost aprobată de judecători. Decizia tribunalului este definitivă. Deși inițial era condamnat la 15 ani de închisoare, Cioacă a petrecut în detenție doar 9 ani din această perioadă.
“Admite contestaţia formulată de contestatorul (…) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor prin care l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă.
În 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că ar fi comis omuciderea soției sale, Elodia Ghinescu, care a fost declarată dispărută în 2007.
Până în prezent, rămâne necunoscută locația cadavrului Elodiei Ghinescu, iar în memoria colectivă sunt înscrise emisiunile lui Dan Diaconescu din primele decenii ale anilor 2000. Prin intermediul acestor emisiuni, a fost construit postul de televiziune OTV, care a cunoscut o mare popularitate, deși funcționa dintr-o garsonieră.
Fostul ofițer de poliție, Cristian Cioacă, nu a recunoscut niciodată vina pentru moartea Elodiei Ghinescu. Chiar dacă autoritățile au întreprins una dintre cele mai amplificate investigații judiciare din istoria României în legătură cu acest caz, rămâne faptul că trupul neînsuflețit al acesteia nu a fost găsit.