Intelegerea a ceea ce este nevoie pentru a deschide un restaurant aduce cu sine multe sarcini, iar una dintre cele mai importante este alegerea celui mai bun echipament de bucatarie pentru restaurant. A avea aparate si ustensile bune nu numai ca ajuta la accelerarea functionarii bucatariei, dar se reflecta si in calitatea mancarurilor care urmeaza sa fie servite.
A dota bine restaurantul necesita o investitie atat de bani, cat si de timp, deoarece trebuie sa evaluezi intre diferite marci si echipamente HORECA inainte de a face achizitia finala. De asemenea, este important sa retineti ca echipamentul depinde de tipurile de bucatarii dintr-un restaurant si veti dori sa includeti informatii despre echipamentul de bucatarie in planul de afaceri al restaurantului.
Echipament nou sau folosit?
Indiferent de dimensiunea unitatii dvs., primul lucru pe care trebuie sa il determinati este daca cumparati echipament nou-nout sau la mana a doua. Desi primul ofera beneficii mai mari decat cel din urma, este posibil sa achizitionati echipamente second hand de foarte buna calitate, la un pret accesibil si cu garantie de la furnizor.
Motivul principal pentru a cumpara echipamente second-hand este economisirea banilor. Pe piata exista furnizori profesionisti de echipamente care au o selectie buna de dispozitive uzate care au trecut printr-un proces de diagnosticare si asigura o buna functionare, pe langa faptul ca au service in garantie ca si cum ati cumpara ceva nou.
Daca decideti sa cumparati echipament second hand, trebuie sa luati in considerare:
Anul de productie si timpul de functionare. Cu cat aparatele sunt mai noi si cu cat au fost folosite mai putin timp, cu atat mai bine.
Aspectul aparatelor. Este necesar ca echipamentul sa nu aiba daune vizibile semnificative, deoarece acest lucru spune multe despre bucataria unui restaurant.
Marca furnizorului. Investigati care sunt cele mai bune marci de pe piata, pentru ca ceea ce veti cumpara ar trebui sa va inspire incredere.
Motivul vanzarii. Intrebati furnizorul care a fost motivul pentru care proprietarul sau anterior a vandut un astfel de aparat. Daca printre motive exista o defectiune, ar trebui sa-l excludeti imediat.
Daca sunt disponibile piese de schimb. Datorita costului sau dimensiunii sale, exista echipamente care pot fi adesea reparate daca doar o piesa este schimbata. Prin urmare, ar trebui sa intrebati furnizorul daca are piesele de schimb necesare in caz de deteriorare.
Un alt aspect de care trebuie sa tiineti cont pentru a selecta cele mai bune echipamente de bucatarie pentru restaurant este ca echipamentul profesional nu este acelasi lucru cu echipamentul de acasa. Iata cateva diferente de care trebuie sa fii constient:
De obicei, aparatele de bucatarie profesionale sunt mai mari, datorita cerintelor de productie ale unui restaurant.
Echipele profesioniste sunt adesea multifunctionale, in plus pot fi mutate cu usurinta.
Aparatele si ustensilele profesionale sunt concepute pentru a economisi energie si pentru a asigura siguranta personalului restaurantului.
Echipamentele de gatit si depozitare trebuie sa aiba suprafete usor de curatat.
Cu cat sunt mai complexe si mai scumpe, echipamentele de bucatarie se dovedesc a fi mai rezistente, pe langa faptul ca au un serviciu de intretinere si garantie la furnizor.
Inainte de a cumpara echipamentul de baza pentru restaurantul dvs., evaluati dimensiunile acestuia, precum si capacitatea si forma de utilizare. Acest ultim aspect este important, deoarece toate echipamentele pe care le achizitionati trebuie sa fie usor de utilizat pentru toti angajatii dvs.
Echipamente de baza de bucatarie pentru restaurantul dvs
Atunci cand faceti o lista cu electrocasnicele si ustensilele necesare deschiderii restaurantului dvs., trebuie sa aveti in vedere ca acesta tinde mereu sa creasca, deoarece, pe masura ce va dezvoltati, apar noi nevoi si se adauga instrumente care nu au fost avute in vedere la inceput.
Primul lucru de luat in considerare este ca nu toate restaurantele au aceleasi nevoi, atat in ceea ce priveste cantitatea de echipamente, cat si dimensiunea acestora. In plus, nu trebuie sa uitati de vesela. Desigur, aceasta trebuie sa fie noua și sa arate impecabil, indiferent de dimensiunea restaurantului. Stylehoreca.ro iti poate oferii toate echipamentele necesare pentru un restaurant de prima clasa.
Echipamente frigorifice
In orice afacere de servicii alimentare este esential sa aveti frigidere si congelatoare, deoarece datorita acestora, alimentele sunt impiedicate sa se strice sau sa se topeasca. Alegeti un model cu capacitatea si caracteristicile in functie de nevoile restaurantului vostru, si cautati sa fie realizate din materiale inox.
Echipamente de gatit
Acest domeniu include aragazele, cuptoarele (ambele electrice, pe gaz sau cu microunde), gratare comerciale, o friteuza industriala cu gaz si chiar hote de evacuare, care ajuta la prevenirea raspandirii fumului in alte zone ale restaurantului. Gratarele comerciale, de exemplu, vin in diferite forme, dimensiuni si tipuri si sunt esentiale pentru orice afacere alimentara, deoarece sunt folosite pentru a pregati orice, de la sandvisuri pana la bucati de carne de vita, pui sau peste.
Cutite de bucatar
Un set de cutite ascutite este esential pentru fiecare bucatar, indiferent de conceptul restaurantului. Aceste ustensile au adesea manere ergonomice confortabile, ideale pentru utilizare pe termen lung atunci cand se prepara cantitati mari de alimente.
Echipamente minore de bucatarie
Cateva exemple de echipamente minore de bucatarie sunt: linguri de otel, cosuri de servire, tavi antiderapante, placi de tocat, spatule, farfurii, tigai, caserole, oale etc
Acum stiti cum veti da startul restaurantului vostru! Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site-ul stylehoreca.ro pentru a va alege echipamentul necesar. Iar cand vine vorba de aparatura, faceti cea mai buna alegere prin evaluarea corecta a ustensilelor functionale si de calitate superioara.