Niciodată acest preparat nu le-a lipsit niciodată de pe masă soților Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce a mâncat cu mare poftă de Paște fostul dictator.
Fantastic. Ce nu a lipsit niciodată de pe masa soților Elena și Nicolae Ceaușescu
Care era mâncarea preferată a lui Nicolae Ceaușescu? Cea mai în măsură să dea lămuriri acestei întrebări, a făcut declarații cu adevărat incendiare. „Să ştiţi că ţineau sărbătorile astea, Paştele, Crăciunul. Mâncau ce mânca toată lumea: carne de miel, ouă roşii, cozonac. Să ştiţi, la ei în casă se făceau întotdeauna ouă roşii”, a spus Suzana Andreiaş.
Nu a lipsit niciodată friptura de miel
Sigur că pe masa tradițională era super bogată, dar dintre toare preparate singurul produs la care Ceaușescu nu ar fi renunțat niciodată este friptura de miel. De altfel, se spune că care se ocupau cu viața bună a dictatorului cumpărau carne de miel în cantăți uriașe. Și bineînțeles că de Paști lui i-au lipsit niciodată ouăle roșii și cozonacii. ” (…)
Pentru mine făcusem, dar pentru ei nu. Şi în ziua aceea, de Paşti, au venit la Snagov. Ouă roşii făcusem şi pentru ei, şi pentru mine. În casă era cozonac de la Sector, frumos aranjat pe tavă. De unde este cozonacul ăsta?, mă întreabă tovarăşul. De la Sector, îi spun. ‘Tu n-ai făcut?’. N-am făcut!
Mi-a fost ruşine să-i spun că pentru mine am făcut şi pentru ei nu. Uite, noi mergem să ne plimbăm şi tu ne faci cozonac până ne întoarcem!. În două ore am făcut cozonac acolo, în vilă, în cuptor. I-au pus în maşină şi i-au luat cu tot cu tăvi la Bucureşti. A treia zi de Paşte, când am ajuns la Bucureşti, am mai văzut doar unul în bucătărie.
Şi o întreb pe fata din casă: Olimpia, cine a mâncat, mă, cozonacii ăia? Dumnealor au mâncat, a zis fata. Lui îi plăcea cozonacul simplu, numai cu stafide”, a declarat aceasta cu ceva timp în urmă.