Decorul spune multe despre un local, mai ales cand in acel loc se serveste mancare. Proprietarii Horeca pot sa gaseasca pe site-ul domicilio.ro o gama vasta de lustre Horeca / picior masa Horeca de schimb, la preturi foarte avantajoase!
Una dintre cele mai importante caracteristici ale designului restaurantului este iluminatul. Iluminatul din restaurantul vostru poate adauga atmosfera salii de mese sau poate distruge complet experienta pentru client. Dar de ce este atat de important iluminatul restaurantului? De unde stiti ce fel de iluminat este potrivit pentru afacerea voastra? Si care sunt cele mai recente tehnologii care va ajuta sa va iluminati restaurantul? Continuati sa cititi pentru a afla mai multe.
Exista trei tipuri principale de iluminare: ambient, sarcina si accent. Fiecare tip serveste unui scop diferit si poate fi realizat prin diferite piese de iluminat. Mai jos, descriem fiecare tip si explicam functia acestuia.
Iluminarea ambientala este principala sursa de lumina intr-o camera si poate fi lumina naturala sau prevazuta cu corpuri electrice suspendate. Le permite oamenilor sa vada si sa se miste usor si confortabil.
Sunt persoane care vor avea nevoie de o sursa de lumina mai concentrata, cum ar fi pentru citirea unui meniu sau pentru gatit. Corpul de iluminat poate lua forma unor lampi suspendate, lumini fluorescente stralucitoare in bucatarie sau o lampa mica de masa. Iluminarea de accent adauga personalitate saptiului. Este folosit pentru a construi puncte focale in jurul zonei din fata casei sau in alet zone. Acest lucru se poate face prin utilizarea luminii pentru a evidentia lucrari de arta sau adaugand lumini decorative pe insula din bucatarie.
Uneori corpurile de iluminat se incadreaza in mai mult de o categorie. De exemplu, plasarea felinarelor pe o terasa in aer liber ar putea fi considerata iluminare de accent in timpul zilei, insa va fi iluminare ambientala noaptea, cand exista mai putina lumina naturala a soarelui.
Pot fi utilizate diferite niveluri de iluminare pentru a seta starea de spirit a restaurantului sau barului vostru. Acest lucru inseamna ca clientii pot fi atrasi de unitatea respectiva sau descurajati de aceasta pur si simplu din cauza alegerilor vostre in materie de corpuri de iluminat.
Iluminarea slaba poate fi relaxata si romantica si ii incurajeaza pe clienti sa ramana in barul vostru mai mult timp. Ganditi-va la o cina la lumina lumanarilor la un restaurant formal. Aceste locati au de obicei corpuri de iluminat cu variatoare si multa iluminare de accent. Iluminarea slaba creeaza mai multa intimitate, deoarece sectiunile de lumina mai stralucitoare, cum ar fi cele de deasupra meselor sau a zonei de bar, permit clientilor sa se simta ca sunt mai izolati de ceilalti oaspeti din camera.
Retineti ca este important, chiar si in mediile cu iluminare scazuta, sa includeti suficienta iluminare ambientala pentru a indeplini sarcinile de baza cu usurinta si in siguranta.
Luminile puternice ofera mai multa stimulare decat lumina slaba. Aceasta inseamna ca clientii tai vor fi treji si alerti. Iluminarea puternica este buna pentru unitatile cu consum ridicat de energie, cum ar fi magazinele de smoothie-uri, cafenelele sau restaurantele potrivite pentru familii. Aceasta iluminare poate fi realizata cu ferestre mari care lasa sa patrunda lumina naturala sau corpuri de iluminat luminoase deasupra capului.
Cand decideti cum sa va iluminati locatia, tineti cont de ce tip de dispozitie doriti sa creeze iluminatul pe parcursul zilei. Care este programul de functionare al restaurantului? Daca detienti un restaurant sau o clatitarie si generati cele mai multe vanzari in timpul diminetii, nu veti folosi acelasi tip de iluminat pe care l-ar folosi un restaurant unde se serveste masa mai mult seara. Si daca detineti o afacere care este deschisa pentru mai multe mese, ar putea merita sa va reglati iluminarea pentru brunch, pranz, cina sau alte servicii alimentare.
Mic dejun – Iluminarea puternica trebuie utilizata pentru serviciile de masa mai devreme in timpul zilei. Dimineata, clientii au nevoie de lumina puternica pentru a se trezi si a-si citi ziarele in timp ce isi savureaza cafeaua. Lumina naturala este sursa ideala pentru asta.
Pranz – Serviciile de pranz ar trebui sa aiba iluminare moderata. Nivelurile mai ridicate de iluminare sunt deosebit de bune pentru restaurantele fast-food si magazinele de proximitate, unde oamenii nu vor sta sa manance, dar in schimb gusta ceva rapid. Iluminatul poate ajuta chiar la crearea unor rate de rotatie mai rapide si la fluxul de clienti mai repid, asa ca tineti cont de acest lucru daca doriti ca cel mai aglomerat serviciu sa se miste mai repede.
Cina – Unitatile care isi desfasoara cele mai multe vanzari seara incearca de obicei sa aiba o atmosfera mai relaxanta, indiferent daca este un restaurant casual sau de lux. Cina este cea mai populara perioada pentru a iesi la masa, deoarece clientii se pot relaxa dupa o zi de munca. Cand le oferiti o atmosfera relaxanta, oaspetii vostri pot zabovi si cheltui mai mult pe mancare, bauturi si deserturi, oferindu-va un profit mai mare. Exista mai multe tipuri de iluminat din care sa alegeti atunci cand va configurati restaurantul. De asemenea, s-ar putea sa fie nevoie sa iluminati diferitele zone ale sediului dumneavoastra in mod diferit, pentru a tine cont de ora din zi si de lumina preexistenta.
Corpurile de iluminat electrice sunt cele mai usor de controlat. Ele sunt folosite in fiecare unitate si pot include lumini fluorescente deasupra plafonului, iluminat incastrat, iluminat de masa, lumanari si orice alt sistem de iluminat pe care il puteti controla si adapta pentru afacerea vostra.