Fără îndoială, Gabriela Cristea se dovedește a fi o bucătăreasă pricepută. Prezentatoarea de la “Mireasa. Capriciile Iubirii” a împărtășit recent o nouă rețetă pe pagina sa de Facebook, explicând cum se face „mâncarea puturosului”.
În această zi, Gabriela Cristea ne-a pregătit o rețetă simplă, care necesită doar câteva ingrediente. Ea ne învață cum să gătim „mâncarea puturosului”.
Rețeta „mâncarea puturosului” conform Gabrielei Cristea
Cu puțin timp în urmă, Gabriela Cristea a postat pe pagina sa de Facebook o rețetă proaspătă. Prezentatoarea TV ne arată cum să pregătim o mâncare rapidă și delicioasă.
Mai exact, vedeta showbiz-ului din România a dispus într-o tavă doi cocoși, o ceapă, un ardei, câteva roșii, un cățel de usturoi și câteva condimente, apoi a dat totul la cuptor. În paralel, într-o oală, a pus câțiva cartofi la fiert, după care i-a amestecat cu sare, unt și lapte pentru a obține un piure simplu.
Ingrediente:
– Cocoși
– Ceapă
– Ardei
– Roșii
– Usturoi
– Condimente preferate
Mod de preparare:
Astfel, pentru a prepara această rețetă, Gabriela Cristea a oferit detalii despre procesul de pregătire.
„Am luat doi cocoșei de la magazin. Este momentul să îi bag la cuptor, pentru că mie îmi place atunci când vin fetele acasă mâncarea să fie abia scoasă din cuptor sau abia luată de pe foc, gata doar să fie mâncată. Pe lângă puișorii ăștia, o să pun ce am mai găsit prin frigider, în afară de ceapa asta, pe care o curăț, o să pun un ardei, care e deja veștejit și nu mai poate fi mâncat ca atare. Atunci îl tai aici fâșii și îl pun ca să dea un strop de gust la puișorii noștri. Pe lângă astea am mai găsit niște roșii cherry, care sunt, de asemenea, semi-veștejite. Le-am spălat și le-am pus la uscat, apoi le-am aruncat aici pe unde se poate”, a spus Gabriela Cristea într-un filmuleț de pe rețelele sociale.
Vedeta susține că nu ar trebui să aruncăm legumele ofilite din frigider, pentru că ele pot fi folosite în diferite preparate. Chiar dacă legumele se mai veștejesc, este bine să le recuperați și să le folosiți, așa cum fac și eu. Sunt împotriva aruncatului mâncării. Am curățat și ceapa. E momentul să o tai în patru bucăți și să o arunc pe aici, pe unde se poate. Am și un usturoi, pe care nu îl curăț, iau doar excesul de coajă și îl pun aici. Să știți că el se coace foarte frumos și este și foarte bun. Legumele acestea puteți să le puneți și în farfurie.”, a mai spus Gabriela Cristea.
Mai mult decât atât, condimentele nu trebuie să lipsească niciodată, a mai precizat prezentatoarea.
„Acum condimentăm puiul. Am aici câteva boabe de piper roșu. Nu pun multe. Boaia dulce, pe care o pun peste tot. Adăugăm și piper Cayenne, dar de data asta pisat. Nu pun foarte mult, că o să mănânce și fetele și nu aș vrea să exagerăm. Acest piper roșu este recomandat la inimă și în cura de slăbire”, a explicat vedeta.
La final se pun câteva picături de ulei, pentru gust, mai ales pe carne, dar și pe legume, pentru că astfel se vor coace bine.
„Adăugăm și un pahar zdravăn cu apă. A durat cinci minute să preparăm totul. Merge la cuptor și exact peste o oră o să fie gata. Două minute a durat să curăț acești cartofi, pe care îi pun la foc. După aceea, probabil că o să mai dureze undeva la două minute să batem și piureul când o să fie gata. Și încă un minut să facem și salata. Dacă facem un calcul matematic, în 10 minute am gătit o mâncare delicioasă și care place întregii familii. Într-o zi aglomerată, cred că este variantă cea mai bună”, a mai spus prezentatoarea.