Sursa foto: https://unsplash.com/photos/tAH2cA_BL5g
O să presupunem din start că-ți place să organizezi petreceri, altfel de ce te-ai mai oferit? Și totuși, luând în calcul faptul că anumite aspecte pot face diferența între o petrecere OK și una cu adevărat reușită, entuziasmul nu va fi de ajuns. Pentru a te feri de greșeli, în cele ce urmează o să-ți oferim cele mai importante sfaturi la care ne-am gândit. Invitații o să-ți mulțumească, ne poți crede pe cuvânt!
Alege o temă
Să începem cu începutul. De ce organizezi petrecerea? Există și un sărbătorit sau pur și simplu celebrați un anumit eveniment? În funcție de răspunsul la aceste întrebări, vei fi capabil/ă să determini contextul petrecerii. Și, în funcție de context, vei putea alege pe cine incluzi pe lista de invitați, ce activități veți desfășura, cum vor arăta decorațiunile, dar și ce va include meniul.
Ai putea chiar să ceri părerea participanților, dacă nu sunt foarte mulți. Mare atenție la ce oferi de mâncare și de băut la petrecere. De pildă, revelionul nu poate fi sărbătorit fără șampanie, o masă festivă presupune anumite preparate, la grătar nu poate lipsi berea, iar o zi de naștere trebuie neapărat să beneficieze de un tort. În funcție de context savurează un vin spumant, un cocktail și așa mai departe.
Stabilește bugetul
Ca să nu te întinzi mai mult decât îți permite bugetul și în consecință să ajungi să faci compromisuri supărătoare, află de la început care este suma de care dispui pentru petrecere. Cheltuielile exagerat de mari de multe ori nici măcar nu sunt necesare. Mai degrabă, te sfătuim să faci o listă realistă cu cele trebuincioase și să pui bani deoparte pentru situații neprevăzute. Cu un buget la îndemână vei face cu siguranță cele mai bune alegeri!
Deleagă responsabilități
Dacă ești genul de persoană care crede că le poate face cel mai bine pe toate, este foarte posibil ca petrecerea să aibă de suferit. În acest caz riști două lucruri: în primul rând să nu te mai bucuri chiar tu de petrecere, deoarece ești prea obosit/ă, deci nu mai poți întreține nici atmosfera, în al doilea rând, să omiți ceva foarte important. Ai încredere și în alte persoane și deleagă-le atribuțiile la care se pricep mai bine decât tine sau cele care chiar nu-ți fac plăcere. Categoric nu trebuie să le faci tu pe toate.
Încheie în stil mare
Ce-și vor aminti majoritatea oamenilor despre o petrecere este de foarte multe ori chiar finalul. Așadar, dacă vrei ca aceștia să rămână cu o părerea bună despre evenimentul tău, asigură-te că-i trimiți acasă cu zâmbetul pe buze. Poți face asta cu ajutorul unor cadouri mici, dar pline de însemnătate pentru ei. Important este că invitatul să simtă că a plecat acasă cu o părticică din evenimentul la care a luat parte. Poți oferi o sticlă de băutură în miniatură, poate un desert dulce sau poate chiar poze făcute de fotograful evenimentului. Ai grijă doar ca tema să se potrivească de minune cu cadoul de la final!
Nu uita să ai la îndemână și variante de rezervă în cazul situațiilor neprevăzute: se schimbă vremea, furnizorul curent nu poate livra mâncare/băutură sau cei care sunt însărcinați cu divertismentul nu mai pot ajunge.