Cel mai îndrăgit jurat de la Chefi la cuțite arată mai bine ca niciodată. A avut 120 de kilograme, însă medicii i-au spus că sănătatea îi este în pericol. În urma unei diete extraordinare, a slăbit 52 de kilograme.
A uluit România. Cum a slăbit chef Cătălin Scărlătescu 52 de kilograme
A reușit într-un timp record să de schimbe radical. Ce-i drept, cele 120 de kilograme i-au cam pus sănătatea în pericol, iar atunci chef Cătălin Scărlătescu a luat măsuri. Când l-au văzut, fanii săi au fost pur și simplu în extaz. Cum a reușit Scărlătescu să-și schimbe total imaginea? Renunțând în primul rând la pâine și reducând cât mai mult numărul de glucide.
A adoptat o dietă compusă exclusiv din crudități
Mai mult, acesta a optat pentru o dietă exclusiv din crudități, care l-a schimbat din toate punctele de vedere. „Nu contează ordinea sau cantitatea. Însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie, fără ulei, și un strop de sare. Iar fructele se consumă proaspete”, a povestit cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu. Ce a mâncat? Cât mai multe salate proaspete, cu roșii și castraveți din belșug, dar a introdus în dieta zilnică și ștevie și spanac. Și bineînțeles, cât mai multe fructe, respectiv mere, grapefruit, prune și delicioasele migdale.
Nu țineți diete de capul vostru
În altă ordine de idei, chef Scărlătescu le-a spus tuturor celor vor să țină o cură de slăbire să apeleze neapărat la sfatul unui nutriționist. Asta pentru că fiecare organism reacționează în felul său. „Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete de capul nostru. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete. Așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a menționat faimosul bucătar.