Iubitul duhovnic Calistrat Chifan a declarat că nu are un tarif fix pentru o nuntă, fiind mulțumit cu oricât primește din partea mirilor sau a nașilor.
El recunoaște că a oficiat nunți cu 50 de lei, 100 de lei sau 200 de lei, însă atrage atenția că nașii trebuie să plătească taxele cerute care diferă de la o parohie la alta. Ea nu include lumânările de nuntă, pișcoturile, vinul sau prosopul, pe care mirii trebuie să le aducă de acasă.
„Nu întotdeauna poți să spui că nunta este un câștig. De aia s-a și transformat toată istoria nunții și toată finețea nunții. Noi, într-o emisiune anterioară, am vorbit de regulile Sfântului Ioan Gură de Aur în nunta creștină, iar în momentul de față vorbim de regulile pământești în nunta creștină. Adică pe care omul le extravaghează pe cele pământești și le anihilează ușor pe cele spirituale.
Primul lucru de unde începe: „Părinte, să nu-mi luați preț mare la nuntă.” Și aici este o întreagă controversă. Preoții sunt cei mai hapsini, sunt cei mai lacomi, jupesc mirii, îi seacă pe nași, le golește buzunarele, dar în fond și la urma urmei, eu, ca cel care a participat la câteva nunți, să știți că, în general, regula bunului simț este că nașul dacă vrea îți dă și 50 de lei, am făcut nuntă și cu 50 de lei, am slujit nuntă și cu 100 de lei, am slujit și cu 200, tu nu poți să îi spui.”
Părintele Calistrat Chifan: ,,Nu este un tarif prestabilit”
„Nu e un tarif prestabilit. Dacă tu alegi o catedrală, vrei o biserică cu trepte, vrei un cor celebru, vrei șapte preoți la cununie, acum scuză-mă, tu-ți investești mia de euro în toată povestea aia. Pentru că ăia din cor, dacă sunt zece inși, tot trebuie să le dai 100 de lei sau 50 de lei, că ți-au stat acolo și ți-au cântat.”